+31(0)15 251 1411 hrm@xelion.com

WESLEY LEGIERSE
SOFTWARE DEVELOPER

Maandag

Elke ochtend starten we met een “App Team” meeting. Omdat veel collega’s gedeeltelijk thuis werken, is dit vandaag online. In deze meeting bespreken we welk werk er gedaan is, lopen we de takenlijst na en bespreken we eventuele problemen waardoor developers niet verder kunnen werken.

Dinsdag

Vandaag leg ik de laatste hand aan een nieuwe functie voor de IOS App en maak ik hiervoor een “pull request”. Met pull requests zorgen wij ervoor dat collega app developers elkaars code kunnen bekijken en makkelijk kunnen aangeven dat er eventuele verbeteringen of aanpassingen nodig zijn. Hiermee zorgen we ervoor dat er altijd goed gekeken wordt naar de kwaliteit van de code. De tijd vliegt en onze gastvrouw heeft weer een heerlijke lunch op tafel gezet. Na de lunch loop ik ook altijd even een rondje om het Delftse hout om weer fris de middag te starten.

Woensdag

Op woensdag schrijf ik een voorstel om de architectuur van de IOS App te verbeteren. Doordat er veel software ontwikkelt is met oudere versies in gedachten, zijn er daardoor nog wat verouderde technieken gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het toevoegen van nieuwe functies meer tijd kost en lastiger te implementeren is. Met dit voorstel gaat dit beter, makkelijker en overzichtelijker worden.

Donderdag

Op donderdag zijn alle app team developers op kantoor, dus is ook de app meeting op kantoor. Ik gebruik deze meeting ook gelijk om mijn voorstel te bespreken. Na wat goede discussies en inzichten, pas ik mijn voorstel wat aan en laat ik hem nog even zien aan mijn collega’s. Hierna splits ik het voorstel op in kleinere taken, zodat deze binnenkort in fases opgepakt kunnen worden. Vandaag is de maandelijkse borrel, dus sluit ik op tijd mijn computer af en klets ik wat bij met mijn collega’s.

Vrijdag

Vrijdag is altijd een fijne dag op kantoor. Een groot gedeelte van de mensen werkt thuis, waardoor het lekker rustig is. Vandaag gebruik ik om naar pull requests van collega’s te kijken. Na deze goed gekeurd te hebben, kan deze code gemerged worden en staat er weer een nieuwe versie klaar voor de test afdeling om te testen.

×

Hallo!

Waarmee kan ik je helpen?

× Hoe kan ik je helpen?